Getafe trebuie să-și apere locul 4 pe terenul unei contracandidate la această poziție, Betis

de Mihai Mateaș

Două din cele șapte echipe care luptă cu șanse reale pentru ocuparea celui de-al patrulea loc care duce în Champions League, Getafe și Betis, se înfruntă duminică, 3 martie, de la ora 17:15, pe Benito Villamarin, din Sevilla. Deocamdată, madrilenii ocupă mult doritul loc 4 în clasament, cu 39 de puncte. Betis este pe 7, cu doar 36.

GETAFE, SPECIALISTĂ A DEPLASĂRILOR

În meciul tur, de la Madrid, albaștrii cu câștigat cu 2-0. A fost prima victorie a lui Getafe, după trei partide fără succes în fața alb-verzilor. Precedenta victorie data din 2016.

Echipa mai în formă este în acest moment cea a lui Pepe Bordalas. Trupa lui Quique Setien are o singură victorie în ultimele șapte meciuri, în toate competițiile. În schimb, echipa lui Pepe Bordalas vine după două remize și două victorii în ultimele patru etape.

Getafe este o echipă specialistă a deplasărilor. În actualul sezon, a pierdut doar pe două stadioane „afară”: cu Real și Atletico.

Quique Setien are o singură absență pentru acest meci, Junior Firpo, în timp ce Jose Bordalas are patru jucători indisponibili: Amath, Antunes, Arambarri și Bergara.

RĂZBOI DE DURATĂ ÎNTRE CEI DOI ANTRENORI

Între cei doi antrenori care se înfruntă pe Benito Villamarin există animozități cunoscute și care durează de câțiva ani, de când ambii antrenau în liga secundă. Războiul dintre cei doi a început pe când Setien antrena Lugo, iar Bordalas era tehnicianul lui Alcorcon. Atunci, madrilenii o învinseseră pe formația galiciană cu 1-0 în deplasare, iar Setien este cel care a făcut primele declarații războinice: ”Am fost bătuți de o echipă care nu merita. Sper ca Alcorcon să nu promoveze, pentru că joacă penibil. Nici nu joacă, nici nu te lasă să joci”.

După un an, într-un alt duel Lugo-Alcorcon, Quique Setien a recidivat, criticând din nou jocul echipei lui Jose Bordalas. Abia acum a primit și răspuns de la „rivalul” său: „Important e că a câștigat echipa care și-a dorit mai mult victoria. Federația și LFP ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de declarații jignitoare să nu se mai repete”.

În sezonul trecut, cu amândoi tehnicienii ajunși la actualele lor echipe, după un egal, 2-2, la Sevilla, Quique Setien a criticat iar stilul de joc al lui Getafe: ”Este echipa care face cele mai multe faulturi. Știe și el asta și este lamentabil că s-au dat doar trei minute de prelungire. Ăsta nu e fotbal, e altceva”.

Acum, cei doi antrenori se vor vedea din nou, dar Pepe Bordalas spune că-l va saluta pe Setien doar din curtoazie, pentru că este antrenorul echipei gazdă.

CEL MAI BUN SEZON DIN ISTORIA LUI GETAFE

Getafe este în cel mai bun sezon din istoria sa în Primera și a ajuns pentru prima dată pe locul 4! Asta în condițiile în care echipa madrilenă are un buget de doar 50 de milioane de euro!

”Mai e mult din acest sezon. Mai sunt 39 de puncte în joc și sunt foarte multe formații pe un interval mic de puncte. Nimeni nu face cadouri nimănui, totul se joacă și este foarte dificil să păstrăm ritmul, dar vom munci la fel ca până acum”, a promis antrenorul madrilenilor, Jose Bordalas.

Sursa: Guliver / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.