Hermannstadt – Viitorul: ambele echipe, fără victorie în 2019

de Albert Horvath

”Sfertul” de finală din Cupa României, programat marți, 26 februarie, de la ora 20:00, pe arena ”Nicolae Dobrin” din Pitești le găsește pe cele două trupe în perioade extrem de delicate. Niciuna dintre cele două formații nu a izbutit să câștige vreun meci oficial în acest an calendaristic. Mai mult, nici la capitolul ofensiv nu stau prea bine.

Hermannstadt a pierdut cu Astra și Craiova (ambele jocuri cu 0-1), respectiv FCSB (0-3) și a scos un 1-1 eroic la CFR Cluj.

Viitorul nu a smuls decât două puncte în 2018: 0-0 cu Sepsi și Craiova. În rest, două eșecuri: 0-3 cu Astra și 0-1 cu Iași.

”CA ȘI CAMIONUL COCA-COLA!”

Hermannstadt se gândește deja la ”play-out” și la lupta pentru salvare. Marea problemă a sibienilor este faptul că în continuare se plimbă prin țară, deoarece partidele considerate pe teren propriul le joacă la Pitești. După înfrângerea de sâmbătă, 0-1 la Giurgiu, tehnicianul Vasile Miriuță a declarat: ”Suntem ca și camionul Coca-Cola. Acum plecăm și vom încerca să ne calificăm mai departe în Cupă. Am jucat patru meciuri la rând cu echipele de pe primele patru locuri și s-a văzut că sunt mai valoroase decât noi!”

Sibienii au fost în centrul celui mai ridicol transfer din ultima perioadă. După doar o zi de la semnarea contractului cu Cristian Bud, ardelenii l-au cedat pentru 20.000 de euro pe atacant la CFR Cluj! În schimb, Hermannstadt l-a adus pe înaintașul Matias Roskopf (21 de ani), provenit de la Boca Juniors, fost internațional de juniori în Argentina.

FĂRĂ IANIS HAGI

Viitorul a anunțat că nu va conta pe Ianis Hagi în Cupă, tânărul decar resimțindu-se după atacul brutal al lui Viera, din remiza, 0-0, cu Sepsi.

Constănțenii mai au șanse matematice la ”play-off”, urmând să dea piept în weekend cu Botoșaniul, în ultimul joc din sezonul regulat. În continuare, dobrogenii trec printr-un moment inexplicabil de ineficacitate, ajungând la șapte meciuri succesive fără gol marcat!

SIBIENII, FINALIȘTI ÎN EDIȚIA TRECUTĂ

Hermannstadt a ajuns în finala Cupei României, în stagiunea anterioară, cea în care a promovat în Liga 1. În schimb, Viitorul nu a reușit niciodată să se califice în ultimul act al vreunei competiții interne, cu excepția prezenței în Supercupa României, pierdută în 2017.

Să mai notăm că până acum cele două trupe s-au întâlnit de două ori, și anume în actuala ediție a Ligii 1. Fiecare dintre ele s-a impus câte o dată, cu același scor, 1-0.

Sursa foto: sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.