Cipru – Norvegia: scandinavii au primit doar două goluri în cinci meciuri

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Gabriel Morariu

Luni seara, de la ora 21:45, Norvegia joacă în Cipru, în ultima rundă din faza grupelor Ligii Națiunilor. Scandinavii au 3 victorii în grupa a 3-a din seria C, fiind la egalitate de puncte cu Bulgaria, câte 10. Cipru are nevoie mare de victorie deoarece în acest moment ocupă cea mai slabă poziție 3 dintre grupele cu 4 echipe.

CIPRIOȚII, O SINGURĂ VICTORIE ÎN ULTIMELE 12 MECIURI

Naționala Ciprului a jucat bine în partida de vineri seara cu Bulgaria, încheiată la egalitate, 1-1. Oaspeții au reușit să egaleze în minutul 89 prin golul marcat de Nikolay Dimitrov, după ce Panagiotis Zacharoiu deschisese scorul în prima repriză.

Forma arătată de ciprioți nu este una dătătoare de speranțe: acestia au înregistrat o singură victorie în ultimele 12 meciuri jucate. Succesul a venit acasă împotriva Sloveniei (2-1), într-un meci care a contat chiar pentru Liga Națiunilor.

NORVEGIA LUPTĂ CU BULGARIA PENTRU PRIMUL LOC ÎN GRUPĂ

Pentru a spera la primul loc în grupă, norvegienii au nevoie luni seara de un rezultat cel puțin la fel de bun precum cel obținut de Bulgaria acasă în fața codașei Slovenia.

Bjørn Johnsen a fost cel care a menținut vii speranțele Norvegiei la ocuparea primului loc, prin golul egalizator marcat târziu în deplasarea din Slovenia (1-1). Din punct de vedere defensiv, naționala lui Lars Lagerback stă foarte bine: a primit doar două goluri în cele 5 meciuri jucate. În față, un rol important îl vor juca Tarik și Mohamed Elyounoussi, cu origin marocane, dar care au impresionat la AIK Stockholm, respectiv Southampton.

Sursa foto: Guliver / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.