Nu vă supărați, pur și simplu asta e România astăzi

Romania - Serbia

Romania - Serbia

„Când ne-au egalat în prelungiri mi-a fost teamă că eu am adus ghinionul la națională, că am fost convocat acum”. Asta spunea Tamaș după victoria cu Lituania.

După 0-0 cu Serbia putem spune însă că, din păcate, nu despre ghinion este vorba. Tamaș n-a adus ghinionul la națională, ci a venit cu actualul său nivel fotbalistic. Nu e vorba nici măcar despre vârstă. Cu părere de rău o spun, intervenția care a adus penalty pentru Serbia și ne-a lăsat pe noi în zece arată fix ca Tamaș: intenții bune, execuție proastă. Sigur că Tamaș n-a dorit să facă asta, dar asta i-a ieșit, pentru că sunt momente când valoarea teoretică și experiența nu pot acoperi integral vârsta și forma din ultimii ani, nu ultimele meciuri.

Altfel însă naționala României a arătat și ea cu Serbia fix cum este: o echipă muncitoare, cu dorință și atitudine, dar foarte limitată. Chiar nu poate mai mult în acest moment decât excepțional, printr-o realizare individuală sau o reușită întâmplătoare de echipă. Nu se remarcă nimeni în mod deosebit pentru că nu există ceva cu adevărat remarcabil în această echipă.

A fost egal cu Serbia, dar a fost un 0-0 acasă și asta ne bucură. Dacă România ar fi însemnat astăzi mai mult sigur nu ne-ar fi mulțumit acest rezultat. Rămânem neînvinși, dar nici nu câștigăm ceva cu adevărat relevant.

Lumea va umple stadioane pentru echipă, dar nu știu dacă vom auzi prea curând tribunele strigând numele unui jucător. Vom auzi aplauze, pentru că echipa muncește, dar atât! Poate mă înșel, dar ultima oară când țin minte să fi auzit numele unul fotbalist strigat de public a fost Sânmărtean. Și da, el chiar avea ceva în plus față de alții.

Nu mă înțelegeți greșit, nu e neapărat o critică, e realitatea. Dorința, atitudinea, implicarea sunt chiar de apreciat. În zece, românii au rezistat chiar spectaculos. Dar valoarea e cea care e, nu va crește semnificativ, nu peste noapte.

Serbia a avut marile ocazii fără a fi o echipă fantastică. S-a jucat cu ocaziile, merita chiar victoria, dar din fericire rezultatul nu e doar după merite.

Deci, nu vă supărați, asta e România astăzi. Poate într-o zi va fi (din nou) alta, poate atunci când actuala U21 va crește.

1 thought on “Nu vă supărați, pur și simplu asta e România astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.