Brăila – ASU Politehnica: timișorenii vor să-și continue ascensiunea pe terenul ”lanternei roșii”

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Albert Horvath

Brăilenii sunt formația cea mai năpăstuită a Ligii a doua. Recent intrați în insolvență, dunărenii continuă să țină strâns de ”lanterna roșie”. Fără victorie în acest sezon, au acumulat doar patru puncte și au cel mai slab golaveraj din Liga a doua, 7-27.

Înainte de etapa a 11-a, în meciul programat miercuri, 10 octombrie, de la ora 15:00, ASU Politehnica stă comod la mijlocul clasamentului, cu 14 puncte.

PERIOADĂ BUNĂ PENTRU „ALB-VIOLEȚI”

ASU Politehnica a devenit, treptat, o trupă echilibrată, după un start mai șovăielnic. ”Alb-violeții” au acumulat șapte puncte în ultimele trei etape. Este drept, în ultimul meci, acasă, au câștigat cu Farul cu 1-0 după ce adversarii au rămas fără un jucător, eliminat deja în minutul 2!

Sub comanda lui Cosmin Petruescu, cei de la ASU s-au transformat într-o trupă pragmatică. În ultimele șase meciuri oficiale, din campionat și Cupă, în meciurile bănățenilor, după 90 de minute, nu s-au marcat mai mult de două goluri.

PATRU DUELURI ANTERIOARE

Până acum, oponentele de miercuri s-au confruntat de patru ori. Timișorenii au câștigat meciurile disputate anul trecut, ambele la limită (3-2 la Brăila și 2-1 în Banat). În 2016-17, Dacia-Unirea a câștigat acasă cu 4-1 și a remizat pe Bega, 1-1.

ACASĂ, CATASTROFAL PENTRU BRĂILENI

În duelurile jucate acasă în toate competițiile din acest sezon, gazdele au reușit să scape neînvinși o singură dată, pe 18 august, când au scos un 0-0 cu UTA. Brăilenii nu au reușit să marcheze vreun gol în ultimele două meciuri de campionat (0-1 cu Chindia și 0-4 cu Energeticianul).

ASU Politehnica a acumulat până acum patru puncte externe, contra unor echipe din a doua jumătate a clasamentului: 2-1 la Aerostar și 1-1 la Daco-Getica.

Sursa foto: sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.