Villarreal – Valladolid: „Submarinul galben” caută prima victorie pe teren propriu

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Mihai Mateaș

Villarreal a învins-o categoric, etapa precedentă, pe Athletic Bilbao, cu 3-0, chiar pe Nuevo San Mames, provocând prima înfrângere a bascilor în acest sezon. „Submarinul galben” a ajuns la patru meciuri la rând fără înfrângere, în toate competițiile, și pare să fi depășit startul ezitant de campionat. Dincolo, Valladolid a reușit prima sa victorie în acest sezon, tot în etapa trecută, cu Levante. A fost, de fapt, prima victorie a alb-violeților în prima ligă după patru ani și jumătate!

DOAR O VICTORIE ÎN 11 VIZITE PE EL MADRIGAL PENTRU VALLADOLID

Ambele formații pleacă, așadar, la drum, înaintea acestui meci, cu moralul pe plus, dar valoarea, faptul că joacă acasă și forma de moment sunt de partea echipei din Castellon. Statistica ultimelor cinci întâlniri este și ea ușor de partea „Submarinului galben”: 3 victorii, față de doar două victorii ale alb-violeților. De altfel, ultima remiză între aceste două formații s-a înregistrat acum aproape 10 ani, în aprilie 2009, 0-0.

Pe fostul „El Madrigal”, actualmente „Estadio de la Ceramica”, Valladolid a venit de 11 ori în vizită, de-a lungul timpului, dar alb-violeții nu au avut prea multe amintiri plăcute de aici. De altfel, doar de două ori în aceste 11 partide au reușit să marcheze! Și o singură dată au și câștigat!

VILLARREAL ÎNCĂ NU A CÂȘTIGAT PE TEREN PROPRIU

Deși vine după patru meciuri fără înfrângere, Villarreal încă nu a câștigat pe teren propriu în acest sezon din La Liga. De altfel, aceasta este și marea provocare a „Submarinului galben” în partida cu Valladolid. „Suntem pe o linie ascendentă, de la bine la mai bine, dar trebuie să continuăm să facem asta etapă de etapă. Trebuie să uităm victoria de la Bilbao și să ne concentrăm pe meciul cu Valladolid, care este unul foarte complicat. Ei vin după două meciuri foarte bune. Nu cred că suntem favoriți, trebuie să demonstrăm pe teren că merităm victoria. În plus, noi încă nu am câștigat acasă. E momentul să facem asta”, a declarat antrenorul echipei Villarreal, Javi Calleja.

Ambele echipe au mai mulți fotbaliști importanți indisponibili: Joaquin, Daniele Verde, Luismi, Anuar și Enes Unal, la Valladolid, respectiv Caseres, Javi Fuego și Bruno la Villarreal.

Sursa foto: Guliver / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.