Bologna – Udinese: gazdele încearcă să iasă din zona periculoasă

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Ionuț Tătaru

Lucrurile încep să se complice pentru Bologna, care are un început de sezon mult sub aşteptări. După ce a pierdut, previzibil, şi pe terenul liderului Juventus (0-2), echipa lui Pippo Inzaghi rămâne pe primul loc retrogradabil, de care încearcă să scape în acest weekend.

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN ULTIMA PERIOADĂ

Duminica trecută, Bologna a obţinut primul succes stagional, 2-0 cu AS Roma, dar nu a ieşit încă din criză. Una profundă şi care se prelungeşte, lucru dovedit de statistici.

Astfel, formaţia rossoblu a pierdut 8 din ultimele 10 meciuri de campionat, iar în 6 din precedentele 7 partide din Serie A nu a reuşit să marcheze.

FRIULANII AU DOMINAT „DIRECTELE” ÎN ULTIMII ANI

În ciuda înfrângerii de acasă cu Lazio (1-2), Udinese merge pe Stadio Dall’Ara cu o stare de spirit mai bună şi de pe un loc călduţ în clasament (11). Mai mult decât atât, are de partea sa tradiţia recentă a duelurilor cu Bologna.

Deşi, la general, scorul meciurilor directe în Serie A este echilibrat (25-23 pentru Bologna), friulanii au dominat în ultimii ani, impunându-se de cinci ori în precedentele şapte întâlniri. Inclusiv în cele două din sezonul trecut.

De remarcat că ultimul egal dintre cele două echipe s-a înregistrat în urmă cu 5 ani. A fost 1-1 la Udine, pe 15 septembrie 2013.

Sursa foto: Guliver / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.