Ripensia – Metaloglobus: cine fuge de zona retrogradabilă?

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Albert Horvath

Ripensia Timișoara și Metaloglobus București se înfruntă sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în etapa a 9-a a Ligii 2. Se întâlnesc două echipe aflate în zona ”nisipurilor mișcătoare”: bănățenii sunt pe locul 13, cu opt puncte, în timp ce vizitatorii sunt pe primul loc deasupra liniei fatale: 15, cu opt puncte, dar cu golaveraj inferior.

Cine reușește să se impună va lua, temporar, o gură de aer în lupta pentru salvare.

„RIPI”, MECIUL ȘI GOLUL PRIMIT
Ripensia este în cel de-al doilea sezon de la revenirea în eșalonul secund, dar încă este vulnerabilă în plan defensiv. A încasat 18 goluri în opt partide, adică mai mult de două goluri pe meci. Practic, timișorenii primesc cel puțin un gol în fiecare meci până acum, în prezenta ediție.

Pe de altă parte, ”Ripi” a punctat de 12 ori până acum. Ca un fapt interesant, într-un singur meci din acest sezon de Liga 2 am bifat un joc al Ripensiei în care să se înscrie mai puțin de trei goluri: în egalul, 1-1, de la Snagov!

În ultima etapă, Ripensia a pierdut clar, 2-5 la Târgu Jiu, acolo pierzându-l și pe stoperul Marius Toma, suspendat pentru jocul cu Metaloglobus, după ce a fost eliminat pentru o altercație cu un adversar.

DUEL DUMITER – GHENOVICI?
Nici Metaloglobus nu este o echipă prea ermetică, încasând 16 goluri până acum. În ultima etapă, a remizat acasă, 2-2, cu Dacia Unirea Brăila.

Din nou, s-a distins atacantul Valentin Ghenovici, ajuns la patru reușite în acest sezon. Și la Ripensia, cel mai bun marcator are patru goluri, în persoana tânărul de 19 ani, Ioan Dumiter.

Goluri multe s-au înregistrat în disputele de anul trecut dintre cele două trupe: 4-1 pentru Ripensia, la Timișoara, 2-1 pentru Metaloglobus, în retur.

Sursa foto: sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.