ACS Poli o primește pe Pandurii în casă nouă

Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Racing FC Union Luxemburg, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 19 iulie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

de Albert Horvath

Pentru prima dată de la constituirea actualei structuri sportive ACS Poli, gruparea ”alb-violetă” nu va mai juca meciurile oficiale de pe teren propriu pe legendarul stadion ”Dan Păltinișanu”. Din motive economice și administrative, trupa care în vară a retrogradat din prima ligă a optat să joace pe stadionul ”Electrica”, situat lângă o altă arenă istorică a Timișoarei, ”UMT”.

Primul joc pe noul gazon va fi sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 14:00, în etapa a 9-a a Ligii 2: ACS Poli – Pandurii Târgu Jiu.

PE URMELE LUI TORJE, LUCHIN, DAMINUȚĂ
ACS Poli a primit drept de utilizare a numelui, palmaresului și culorilor din partea membrilor fondatori ai FC Politehnica Timișoara.

Dacă ne raportăm la acest aspect, se poate spune că nu este pentru prima dată când o echipă ”alb-violetă” activează pe bătrâna arenă din cartierul Fabric. Între 2006 și 2008, pe ”Electrica” juca FC Politehnica II, în Divizia B. La echipa-satelit a clubului condus pe-atunci de Marian Iancu, își făceau ”ucenicia” jucători precum Torje, Luchin, Daminuță, Mera, Scutaru sau Axente. Deci, acest aspect poate fi un imbold pentru actuala generație a lui Bîrnoi, Velcotă sau Haruț, aflați o vreme în vizorul unor formații de prima ligă.

SE SCHIMBĂ NOROCUL?
”Norocul începătorului”? Poate mutarea pe un nou teren îi va ajuta pe poliști să obțină o victorie ”acasă”. ACS Poli nu a mai învins în fața propriilor suporteri din 11 mai a.c., când fotbaliștii antrenați pe-atunci de Adrian Neaga treceau acasă de fosta Juventus, actuala Daco-Getica București, cu 2-0. De-atunci, în cinci meciuri oficiale, bănățenii au reușit să scoată doar două remize pe propriul stadion.

PANDURII, PE LOC DE BARAJ
Gorjenii, care au trei victorii la rând în campionat, stau excelent în clasament: locul 3, cu 17 puncte, cu un golaveraj excepțional, 21-10! În schimb, ACS Poli este pe penultima poziție, 19, cu doar patru puncte.

Sursa foto: sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.