Progresul – „U” Cluj: duel cu tradiție, din fotbalul de altădată

Miercuri, de la ora 16:30, Progresul Spartac, clubul continuator al Progresului București, va primi vizita lui „U” Cluj în „16”-imile Cupei României.

Partida va avea loc la București, iar „U” Cluj are o șansă bună de a merge în faza următoare, dacă va repeta ultimele evoluții.

PROGRESUL ȘI-A DEPĂȘIT DEJA CONDIȚIA
Progresul Spartac este o echipă de liga a treia, care nu a strâns decât un punct în primele 5 etape jucate din campionat. Fără jucători cu experiență și fără o bază materială solidă, Progresul Spartac a trecut surprinzător de Metaloglobus în turul precedent, dar următoarea misiune se anunță dificilă: „U” Cluj trage la promovarea în Liga 1 și câștigase patru meciuri consecutive înainte de eșecul de la FC Argeș, de săptămâna trecută (1-2).

În ultima etapă de campionat, ardelenii au trecut cu 3-2 de Petrolul, pe teren propriu (goluri Goga și Ursu).

CLUJENII AU SCĂPAT FĂRĂ GOL DOAR ÎN TREI MECIURI
Pentru a ajunge în această fază a competiției, „U” Cluj le-a eliminat pe Gloria Buzău (2-1) și Comuna Recea (3-1), primind astfel gol de la ambii adversari întâlniți în Cupă. Mai mult, alb-negrii au scăpat fără gol primit doar în trei meciuri oficiale din acest sezon, toate disputate însă pe teren propriu!

În lotul pregătit de Adrian Falub la Cluj se regăsesc jucători cu mare experiență în Liga 1, precum Gavra, Takacs, Abrudan sau Cordoș. Mai mult, Universitatea are la dispoziție și trei foști internaționali ai României: Dorin Goga, George Florescu și Laszlo Sepsi. Cu toții sunt anunțati titulari în partida de Cupă, contra lui Progresul Spartac.

Sursa foto: sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.