Genoa – Chievo: revelaţia Piatek are şansa să-şi continue seria fantastică

Ultima clasată şi una dintre cele doar două echipe fără victorie în acest sezon, alături de Frosinone, Chievo încearcă să iasă din criză la Genova, în faţa unei echipe care are punctaj maxim pe teren propriu în acest sezon.

ACASĂ ZMEI, AFARĂ MIEI
Genoa a luat 9 goluri în cele două meciuri disputate în deplasare în acest sezon, cu Sassuolo şi Lazio, dar este imbatabilă acasă, unde a obţinut 6 puncte din 6. În plus, a câştigat de cinci ori în ultimele şapte partide de pe Marassi, în campionat, ceea ce o face favorită clară în faţa lui Chievo.

PIATEK A DEVENIT O CERTITUDINE
Dacă mai există dubii, acestea dispar uşor-uşor cu fiecare etapă care se dispută. Krzysztof Piatek a marcat din nou, în eşecul cu Lazio (1-4) şi acum este lider solitar în clasamntul golgheterilor din Italia, cu 5 goluri.

Mai mult decât atât, de la Andrei Shevchenko, în 1999, nu s-a mai întâmplat ca un jucător să aibă 5 goluri în primele patru prezenţe în Serie A. În condiţiile în care la Genova vine cea mai slabă apărare a campionatului (13 goluri primite), sunt şanse mari ca seria polonezului să continue.

TRADIȚIVE FAVORABILĂ PENTRU VERONEZI
Aflată la -1 în clasament, din cauza penalizării de 3 puncte primită pentru nereguli financiare, Chievo speră să treacă pe plus după această etapă, mai ales că tradiţia meciurilor jucate cu Genoa pe Marassi îi este favorabilă. Are cinci victorii şi două remize în zece partide.

Sursa foto: Guliver / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.